Aktivnosti UMSTNPZZ Podunavskog okruga

Svetski dan hrane 16.oktobar

Obeležavanje Svetskog dana hrane,16.oktobar,ustanovila je Organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija(FAO).

U Srbiji se Svetski dan hrane obeležava od 2001.godine,a tokom oktobra se sprovodi kampanja ,,Mesec pravilne ishrane” i to u realizaciji Zavoda za javno zdravlje i pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja Republike Srbije.

U Smederevu na inicijativu rukovodstva ZC Sveti Luka patronažne sestre Službe za polivalentnu patronažu od školske 2007/2008.godine drže predavanja o pravilnoj ishrani školske dece.

Predavanjima pod sloganom,, zdravlje na usta ulazi”, obuhvaćeni  su četvrti razredi  svih osnovnih škola na teritoriji opštine Smederevo.

Cilj predavanja je sticanje znanja u vezi sa zdravljem i pravilnim navikama u ishrani najšire populacije,a posebno dece i mladih.

Iz svake škole se biraju najbolji likovni i literalni radovi o pravilnoj ishrani i izlažu na centralnoj manifestaciji povodom obeležavanja 16. oktobra Svetskog dana hrane.

Menadžment Doma zdravlja,,Smederevo”je i ove godine za nagrađene  učenike obezbedio prigodne poklone.

Ove godine centralna manifestacija je održana 17 oktobra u OŠ ,,Branko Radičević“.Manifestaciji su prisustvovali nagrađeni učenici i njihovi roditelji.