Svečana akademija u Kruševcu

UMSTB Republike Srbije i UMSTB OB Kkruševac obeležili 05.05.2018. Međunarodni dan babica svečanom akademijom u Kruševcu.

Povodom Međunarodnog dana babica 05.maja 2018.godine , Forum za zdravstvenu zaštitu žena, dece i omladine - Sekcija babica UMSTBS - organizovana je svečana akademija na preporučenu temu Internacionalne federacije babica (IDM) za.2018.god: „Babice predvode u kvalitetnoj nezi“.

Domaćin Svečane akademije bilo je  UMSTB Opšte bolnice Kruševac.

Osim babica i medicinskih sestara iz zdravstvenih ustanova R.Srbije, ovoj svečanosti prisustvovali su i predsedmik UMSTBS Dijana Otašević, predsednik IO Ogranka Beograd Ružica Nikolić i predsednica SMSTS Radica Ilić, koje su pozdravile skup.

Obeležavanje dana babica je propraćeno aktivnostima  u samom gradu Kruševcu gde su babice iz OB Kruševac davale savete ženama i trudnicama u vezi zdravlj.  Pre početka cečane akademije, održan je i  sastanka I kategorije na temu ,,Zdravstvena nega trudnica sa trombofilijom“ koju su prezentovale Dr sci. med Dejana Milojević i Aleksandra Karajović iz OB Kruševac. Nakon stručnog sastanka, održana je panel diskusija na temu ,,Doprinos babica u implemetaciji politike povećanja nataliteta u Republici Srbiji“, u kojoj su  Milica Ognjanović-OB KRuševac, Tamara Simović-KC GAK Kragujevac, Sunčica Trajković-KC GAK Niš i Dragana Mladenović-GAK Narodni Front, Beograd, izneli svoja iskustva i viđenje u doprinosu u implemetaciji nacionalne politike povećanja nataliteta u Republici Srbiji.

UMSTBS je dodelio i priznanja izabranim najboljim babicama. Priznanja je uručila predsednik UMSTBS, Dijana Otašević. Najbolje babice izabrane u 2018. godini:

  • Radenković Mirjana-OB Gornji Milanovac
  • Snežana Đikanović-DZ Zvezdara
  • Milena Janković-KBC Zvezdara
  • Natalija Mićić-OB Šabac

Zahvalnice za doprinos i podršku u realizaciji ovog stručnog skupa, uručila je predstavnicima zdravstvenih ustanova, Aleksandra Karajović, glavna sestra OB Kruševac.

Nakon završetka stručnog dela i svečane akademije nagrađene babice i koleginice iz zdravstvenih ustanova iz R.Srbije, su nastavile druženje uz ručak.