18.maj Evropski dan sestara u onkologiji

18. maja se obeležava kao Evropski dan sestara u onkologiji, na temu:Jednakost  u pristupu zdravlju i univerzalnoj  nezi

•      ECND se svake godine fokusira na drugačiju temu, zasnovanu na strateškim prioritetima EONS-a sa ciljem da se prepozna pozitivan uticaj koji medicinske sestre u onkologiji  imaju na pružanje optimalne nege za onkološke pacijentima širom Evrope.

•      Ovogodišnja tema ECND 20 je Jednakost  u pristupu zdravlju i univerzalnoj  nezi koja se poklapa sa proglašenjem Svetske zdravstvene organizacije (VHO) 2020. godina  kao Međunarodna godina medicinskih sestara i babica da se  ukaže i istakne značaj I rad medicinskih sestara i babica.

•      Hashtag # ECND20Go4Ekualiti ističe izazovne uslove medicinskih sestara i pacijenata koji se susreću u pristupu kvalitetnoj nezi i zalaže se za veća ulaganja u medicnske sestre i babice.

Onkološka sekcija UMSTBS je članica EONS-a. i  svojim radom daće doprinos u obeležavanju 18.maja Evropskog dana sestara u onkologiji u skladu sa aktuelnom situacijom u vezi epidemije Kovid 19.

 

Srdačan pozdrav

Dragan Kodzo

Predsednik sekcije sestara u onkologiji UMSTBS