Priznanje medicnskoj sestri Mariji Stojić za doprinos u borbi protiv koronavirusa

Marija Stojić, vms, glavna medicinska sestra OB Čačak, 18. decembra  primila je nagradu za doprinos u borbi protiv korona virusa. povodom Dana grada, u ime svih zdravstvenih radnika Čačka.

Zajedno sa svojim kolegama, duže od 10 meseci, energično, uporno, predano , istrajno vodi jednu tešku borbu protiv malog, sitnog i nevidljivog i nedovoljno poznatog neprijatelja- Sars KoV-2 virusa.

U godini u kojoj su medicinske sestre I ostali  zdravstveni radnici radili svoj posao najbolje što znaju i mogu, konstantno  izloženi virusu, spašavajući tuđe živote, a ugrožavajući svoj  i život svoje porodice, Marija, kao jedna  od najboljih i najjačih karika među nama dobija decembarsku nagradu grada Čačka, što predstavlja u Godini sestrinstva, značajno priznanje ne samo Mariji Stojić lično, već i profesiji sestrinstva u gradu Čačku i u našoj zemlji.

Njena skromnost je uzdiže na pijadestal najboljih, o čemu govori  i  njena izjava  prilikom prijema nagrade : ,, Drage kojeginice I kolege, ovo nije samo moja nagrada, nego nagrada svih nas zajedno…”

 

Marija Stojić, rođena u Čačku 1977. god. je osoba vedrog duha, energična, lider, osoba sa pozitivnim stavom prema svojim kolegama i koleginicama, kao i društvu u celini.

Srednju medicinsku školu je završila u Čačku 1995.god.a potom Višu medicinsku školu u Zemunu.

Prvo radno iskustvo stiče u Opštoj bolnici u Čačku od 2000. god. na odeljenju urologije, gde ubrzo biva  imenovana za glavnu sestru te službe.

2010. god. Izabrana za glavnu sestru bolnice, sve do 2012.god, a 2020. god. u ferbruaru mesecu, ponovo biva izabrana za glavnu sestru Opšte bolnice Čačak.

Marija Stojić je istaknuti član Udruženja medicinskih sestara, tehnučara i babica Moravučkog okruga i Udruženja medicinskih sestara, tehnučara i babica Republike Srbije.  Predsednik je Etčkog odbora UMSTBS. Aktivni  je učesnik  brojnih stručnih edukacija medicinskih sestra u našoj zemlji, kontinuirano radeći na stručnom usavršavanju kako kolega i koleginica u OB Čačak, tako i na ličnoj edukaciji.

Priznanje koje je dobila Marija Stojić, je potvrda  značaja i velikog doprinosa  medicinskih sestara na suzbijanju širenja  epidemije Kovida 19 u našoj zemlji.

Čestitamo Mariji Stojić na dobijenom priznanju!

 

 Decembar 2020.

Predsednica UMSTB Moravičkog okruga
Katarina Katanić, strk.med sestra