REGISTRATION IS NOW OPEN for The Forth Regional Education Meeting on Supportive Care in Cancer Patients for Eastern Europe and Balkan Region

Поштоване колеге,

Српско друштво за медицинску онкологију (УМОС) и Српско удружење за подршку лечењу рака (САСЦЦ) са задовољством најављују _ Четврти регионални образовни састанак о супортивној нези пацијената оболелих од рака за источну Европу и регион Балкана (ЕЕБР) _ који ће се одржати на мрежи 4. и 5. децембра 2021.

Информације о регистрацији, прелиминарном програму и састанку можете пронаћи на онлине платформи путем следећих линкова:

Све додатне информације у вези са састанком, процесима регистрације и укључивањем у пренос уживо могу се пронаћи на линку:

Овај састанак пружа јединствену прилику да се промовишу принципи и пракса подршке и дискусија о регионалној ситуацији и препрекама за оптимално пружање подршке у региону ЕЕБР. Дизајниран је тако да промовише интеграцију супортивне /палијативне неге у уобичајену онкологију, као и да представи доступне смернице за подршку (ЕСМО, МАСЦЦ, АСЦО) и олакша њихову примену у рутинској пракси.

Теме су одабране за покривање превенције и управљања симптомима изазваним раком и његовим лијечењем. Наши гости предавачи су реномирани стручњаци за подршку и палијативно збрињавање из Европе, Велике Британије, САД-а и Аустралије. Формат састанка ће укључивати позвана образовна предавања и презентације клиничког истраживања супортивне неге.

Поздрављамо све онкологе са интересовањем за супортивну и палијативну негу, као и остале чланове мултидисциплинарних тимова: медицинске сестре, психологе, социјалне раднике, нутриционисте итд.

Да би се ојачали односи са националним удружењима за подршку и палијативно збрињавање у Европи и унапредили међународна сарадња, удружења из Италије, Француске, Немачке и Грчке позвана су да учествују и представе свој рад.
Срдачно вас позивамо да учествујете и допринесете развоју подршке у региону ЕЕБР.

Снежана Бошњак

Снежана Шушњар