OBAVEŠTENJE I DEMANTIJE UMSTBS

Udruženje medicinskih sestara,tehničara i babica Republike Srbije  izražava energični  protest zbog namerne zloupotrebe  UMSTBS od strane  Ivanke Adzić , u vezi  predatog programa  za  stručni sastanak za akreditaciju ZS Srbije u julskom roku, Д-1-1068/16 na temu „Savremeni pristup liderstvu u zdravstvu“ koji je objavljen na veb stranici ZSS 19.08.2016.godine, a čiji je navodni organizator Udruženje medicinskih sestara,tehničara i babica Republike Srbije(UMSTBS), što nije tačno.  Zdravstveni savet -tj Radna grupa za akreditaciju programa KE, navela je, da „navedeni naziv organizatora i izvod iz APR-a nisu kompatibilni“  te pokušaj prevare Ivanke Adzić ovoga puta nije uspeo. UMSTBS nije organizator navedenog stručnog sastanka Ivanke Adzić, već je to  još jedna od njenih grubih manipulacija i zloupotreba profesionalnog ugleda Udruženja, zarad sopstvenih interesa.

Prema tome, ne može se govoriti o slučajnosti ili nemaru, već o nameri, jer je navedeno da je organizator UMSTBS, sa adresom i brojem telefona, kao i njenim ličnim brojem telefona, iako nije predsednik Udruženja duže od 5 meseci.

Napominjemo, da je Ivanka Azić, marta meseca 2016 god, smenjena sa funkcije predsednika UMSTBS,zbog  kršenja Zakona i Statuta , finansijskih malverzacija , zloupotrebe  položaja, bahatog i samovoljnog ponašanja, zbog čega  je pokrenut  krivični postupak kod nadležnih pravosudnih institucija. Zloupotreba  asocijacije UMSTBS pri akreditaciji  u julu 2016.godine, je  još jedan dokaz nastavka  njenih manipulacija, zarad ostvarenja lične koristi i dobiti.

Nadamo se da će nadležne institucije koje su obaveštene o svim malverzacijama Ivanke Adzić, pa i ovoj, stati na put daljim njenim zloupotrebama i time je osujetiti u svim aktivnostima korišćenja sestrinske profesije, kojoj odavno ne pripada, za ličnu afirmaciju i korist, a  pritom nanoseći veliku štetu ugledu profesije. Časna profesija medicinske sestre treba da bude oslobođena ovakvih „individua“ koje ne zaslužuju da joj pripadaju.

Beograd                                                                 Predsednik UMSTBS

22.08.2016                                                                 Dijana Otašević