OBAVEŠTENJE ZA ČLANOVE UDRUŽENJA MEDICINSKIH SESTARA,TEHNIČARA I BABICA R.SRBIJE (UMSTBS)

Poštovane koleginice i kolege,

Obaveštavamo sve članove Udruženja medicinskih sestara,tehničara i babica R.Srbije (UMSTBS) i javnost, da je Udruženje sestara i babica zdravstvenih ustanova Beograda (beogradsko udruženje) neovlašćeno počelo da koristi deo iz mejl adrese našeg  republičkog udruženja UMSTBS za njihove elektronske testove, na žalost opet u cilju zbunjivanja i uznemiravanja našeg članstva.

Pročitajte više
Srećni praznici!

Srećne Božićne i novogodišnje praznike želi Vam Udruženje medicinskih sestara-tehničara i babica Republike Srbije.

Obaveštenje

Poštovane koleginice i kolege,

Obaveštavamo vas da će se ovogodišnja 57. Kancerološka nedelja, u organizaciji Kancerološke sekcije Srpskog lekarskog društva, održati 26. decembra 2020. godine u vidu jednodnevnog online simpozijuma sa temom: Inovacije u dijagnostici i lečenju raka dojke.

Učešće je besplatno za sve registrovane učesnike. Molimo vas da se registrujete putem donjeg linka.

Simpozijum, nakon što se registrujete, možete pratiti i aktivno učestvovati preko vašeg računara, tableta ili pametnog telefona.

Pročitajte više
Obaveštenje

U okviru  partnerstva sa Ministarstvom zdravlja R.Srbije i UMSTBS za sprovodjenje Kampanje za higijenu ruku,  u cilju edukacije zdravstvenih radnika i saradnika,  na onlajn platformi UMSTBS, postavljen je elektronski test na temu "Značaj higijene ruku zdravstvenih radnika i saradnika u okviru Covid-19 epidemije", koji je akreditovan Odlukom ZSS br 153-02-840/2020-0; br akreditacije programa   D-1-623/20 za: lekare, stomatologe, farmaceute, biohemičare, specijaliste epidemiologije, medicinske sestre, zdravstvene tehničare i babice.

Učesnici onlajn edukacije ostvaruju 5 licencnih bodova.

Organizator onlajn edukacije je Udruženje medicinskih sestara-tehničara i babica R.Srbije.

Pročitajte više
Obaveštenje

Poštovane koleginice i kolege,

Zbog složene epidemiološke situacije povodom pandemije Kovidom-19 i pridržavanja svih bezbedonosnih mera, Obaveštavam vas da će 34. Simpozijum medicinskih sestara i tehničara onkoloških institucija Republike Srbije, koji je trebao da se održi u novembru 2020. godine u sklopu 57. Kancerološke nedelje, biti odložen.

U nadi da će ova epidemiološka situacija brzo proći,učite i edukujte svoje mlade kolege, sačuvajte svoje zdravlje i zdravlje drugih.

Želim Vam svako dobro na ličnom i profesionalnom planu.

Za neka bolja vremena i do skorog viđenja.

Predsednik sekcije u onkologiji UMSTBS
Dragan Kodžo, VMT, specijalista kliničke nege

Podpredsednik sekcije u  onkologiji UMSTBS
Sandra Spajić, diplomirana medicinska sestra