Zajednički sastanak Naučnog odbora UMSTBS i Redakcionog Odbor časopisa "Sestrinska reč"
U subotu 04.02.2023.god u prostorijama UMSTBS održan je zajednički sastanak Naučnog odbora UMSTBS i Redakcionog Odbor časopisa "Sestrinska reč".
Pročitajte više
IZVEŠTAJ O DVA STRUČNA SASTANKA ODRŽANA 02.10.2019.GOD. U DZ ZVEZDARA
Prema planu i programu KE UMSTB RS održana su dva stručna sastanka 02.10.2019.godine u DZ Zvezdara sa početkom u 1300 časova. Prvi stručni sastanak su prezentovale: Maja Milosavljević-Gaćeša i Jasmina Ćirović-DZ Zvezdara ,,Učešće medicinske sestre uedukaciji pacijenata obolelih od gonartroze” br.akred.D-1-648/19 Drugi stručni sastanak je prezentovala Zorica Radojković,sms-DZ Čačak ,,Aktivnosti medicinske sestre u savetovalištu za dijabetes“ br.akred. D-1-1256/18 Stručnim sastancima je prisustvovalo oko 100 medicinskih sestara i zdravstvenih tehničara,kao i menadžment DZ Zvezdara,koji je pozdravio skup. Ispred UMSTB RS prisutne je pozdravila sms Zorica Radojković,koja je prenela podršku naše strukovne asocijacije za aktivnosti DZ Zvezdara u smislu promocije dojenja (Nacionalna nedelja promocije dojenja) kao i drugih promotivnih aktivnosti prema kalendaru Javnog zdravlja. Može se oceniti kao uspešna KE uz aktivno učešće prisutnih na stručnim sastancima.
Pročitajte više
12. maj – Međunarodni dan sestara
Udruženje medicinskih sestara-tehničara i babica Republike Srbije tradicionalno svake godine  obeležava 12 maj – Međunarodni dan sestara. I ove godine UMSTBS je  organizovalo svečanu Akademiju  11.maja 2019, u kongresnoj sali Hotela“Breza“, u Vrnjačkoj Banji. Na svečanoj akademiji prisustvovalo je 370 učesnika iz zdravstvenih ustanova iz Republike Srbije, gosti iz Crne Gore, Republike Srpske,  BiH, Hrvatske i Makedonije Preporučena tema ICN za međunarodni dan sestara 12.05.2019. godine  je ”Medicinske sestre – vodeći glas - zdravlje za sve”
Pročitajte više
Gostovanje precednice podužnice Doma zdravlja Palilula članice UMSTBS
Predsednica podužnice Doma zdravlja Palilula koja je članica UMSTBS Slavica Đorđević, gostovala je na televiziji KCN.
Pročitajte više
Svečana akademija u Kruševcu
UMSTB Republike Srbije i UMSTB OB Kkruševac obeležili 05.05.2018. Međunarodni dan babica svečanom akademijom u Kruševcu.
Pročitajte više