Sećanje na VELIKU prof. MILENU TIJANIĆ

Naša draga Prof dr Milena Tijanić se preselila u Novi svet. Do kraja ponosna sa verom da će prevazići i ovaj problem, nečujno je otišla.

Dugogodišnji Prof VZŠSS u Beogradu na više predmeta, ali najveći doprinos je dala na predmetu Zdravstvena nega. Autor je mnogih udzbenika, monografija i stručne literature. Učesnik mnogih Kongresa,Simpozijuma i Stručnih sastanaka MST u zemlji I inostranstvu.

Učitelj, Pedagog, Profesor, Pisac, Umetnik, Prijatelj, ČOVEK...

I još ponešto, i prodje život. Ostadoše knjige, ostadoše stvari ali i njen dragi lik. Ostade Lik i Delo naše drage Prof Milene.

Nije se ona mnogo trudila da osvaja srca svojih učenika, ali se nametala znanjem, umećem, veštinom i snagom da se mora ići napred. Samo tako možete zadobiti poštovanje, a imala ga je u velikim količinama.

Dostojanstvom je plenila i preskočila mnoge granice. Ako je u svakoj generaciji usadila bar kod 10 svojih učenika deo svojih veština, mi smo bogat Narod koji će moći da obučava još mnogo,mnogo generacija MST.

Sva predavanja Prof Milene Tijanić su propraćena punim amfiteatrima i na kraju nagradjena ogrmnim aplauzima od strane studenata. Njene životne price isprepletane stručnim delom će ostati u našim nedrima do kraja.

Poštovana Prof Milena, nadjite svoj večni spokoj, zaslužujete mesto gde se nalaze vaši zemni ostaci, u Aleji zaslužnih gradjana, posećivaćemo Vašu večnu kuću i sećati se Divne i Velike MILENE.

 

Sa velikim poštovanjem,

Dragan Kodzo - Predsednik sekcije sestara - tehničara u onkologiji UMSTBS