SVEČANA AKADEMIJA POVODOM 12 MAJA - MEĐUNARODNOG DANA SESTRINSTVA

Udruženje medicinskih sestara-tehničara i babica Republike Srbije tradicionalno svake godine  obeležava 12 maj – Međunarodni dan sestara. I ove godine UMSTBS je  organizovalo svečanu Akademiju  12.maja 2022, u kongresnoj sali Hotela“Breza“, u Vrnjačkoj Banji.
Na svečanoj akademiji prisustvovalo je 320 učesnika iz zdravstvenih ustanova iz Republike Srbije, gosti iz Crne Gore, Republike Srpske, Federacije BiH, Makedonije i Slovenije.

Preporučena tema ICN za međunarodni dan sestara 12.05.2022. godine  je MEDICINSKE SESTRE: GLAS KOJI VODI-Investirajte u sestrinstvo i poštujte prava medicinskih sestara da bi sačuvali globalno zdravlje 

UMSTBS je međunarodni Dan sestara obeležilo  radno, prezentacijom akreditovanog predavanja na preporučenu temu ICN za 2022 godinu, stručnim sastankom I kategorije na temu, na kome  je predavač bila Dijana Otašević, KBC “Zvezdara” Beograd, gde su polaznici ostvarili 2 akreditovana boda. Drugi deo Akademije bio je svečan,  uz  prigodan muzički program, I емitovanje spota o radu i aktivnostima UMSTBS, uz sjano vođenje celokupnog programa koleginice Sanele Mitrović sa IORS-a. I ove godine  su na Akademiji, izabranim “najboljim sestrama”, po izboru članica UMSTBS uručena priznanja UMSTBS, i prigodne nagrade - pokloni UMSTBS i Cepter kompanije.

Ove godine u znak zahvalnosti za uspešnu saradnju i doprinos u razvoju sestrinstva, UMSTBS je dodelilo Priznanje  koleginici Muniri Pejić iz Slovenije, dugogodišnjim saradnicima i prijateljima udruženja

Najbolje medicinske sestre-tehničari   iz udruženja, podružnica i ZU -  članica UMSTBS u 2021.godini su:

 

Slađana Jovanović

 

DZ Smederevo

Jelušić       Zorica        

DZ Čačak

Slađana Aleksić

IORS

Djaković     Mileta        

OB Gornji Milanovac

Zorica Vidić

DZ Ivanjica

Bojana Kojičić

VMA, Beograd

Mihailović Gordana   

DZ Gornji Milanovac

Mirjana Ignjatović

OB Valjevo

Rakić     Tanja         

OB Čačak

Dragana Glogovac

CVMU, Beograd

Bošković    Milica       

DZ Lučani

Jasmina Prlina

KBC“Zvezdara“

Snežana Vasić

OB  Šabac

Milija Živadinović

OB Kruševac

Slavica Knežević

DZ „Dr Milutin Ivković“,Beograd

 

Posebno zadovoljstvo nam je bilo zahvaliti se i našim dugogodišnjim prijateljima i sponzorima udruženja – Astra Zeneca, ”Farmix”-u”PTM” iz Šapca, AVMSS Odsek Ćuprija, Biokom Beograd, Austro-Lajn iz Beograda i ASS Beograd, Odsek Visoka zdravstvena škola, VMŠ Milutin Milanković, Visoke sportske i zdravstvene škole Beograd, i VMŠ „Medika“iz Beograda.

Zahvaljujemo se i našem sponzoru kompaniji Cepter čiji su predstavnici  uručili  poklone izabranim sestrama iz zdravstvenih ustanova Srbije, i dugogodišnjem prijatelju UMSTBS, TA “Evro- turs” iz Beograd.

 

Predsednica UMSTBS     

Dijana Otašević