Simpozijum Tara novembar 2015.

Tara

Poštovane koleginice, kolege,

dragi saradnici i prijatelji,

 

 Simpozijum glavnih medicinskih sestara i babica, sestara i babica iz prakse i profesora zdravstvene nege, koji se tradicionalno održava na Tari, u Hotelu  „Omorika“,  od 11.-15.11.2015. godine, u organizaciji Udruženja medicinskih sestara, tehničara i babica Republike Srbije, ima za cilj da kroz plenarnu tematiku  istakne značajne vrednosti sestrinske profesije i doprinos obrazovnih,  zdravstvenh i sestrinskih institucija, kao i sestrinskih asocijacija na očuvanju profesionalnog identiteta.

Suorganizatori ovogodišnjeg Simpozijuma su  UMSKCS “Sestrinstvo”, UINARS  i VMŠSS “Milutin Milanković” iz Beograda. Predavači po pozivu, pored afirmisanih profesionalaca iz sestrinskog esnafa u plenarnoj tematici učestvovaće  i uvaženi profesori VZŠSS iz Beograda, VMŠSS  iz Ćuprije i VMŠSS “Milutin Milanković” iz Beograda.

Kroz brojne stručne usmene i poster prezentacije, razmeniće se  iskustva iz stručne prakse sestara i babica  u oblasti prevencije, zdravstveno – vaspitnih intervencija, dijagnostika, lečenja, i zdravstvene nege u  primarnoj zdravstvenoj zaštiti, internističkim i hirurškim  oblastima, pedijatrijskim, stomatološkim, psihijatrijskim i drugim disciplinama  rada medicinskih sestara i babica.

 Očekujemo Vas na Tari, da zajedničkim angažovanjem i radom,  animiramo profesionalnu i širu  javnost, da uz podršku Ministarstva zdravlja i sestrinskih institucija -  Komore i Sindikata,   timski kreiramo  puteve unapređenja i razvoja naše profesije.

 Tara će svojom lepotom novembarskih dana, doprineti da nam planirano radno druženje bude  sadržajno  i da zajedno  gradimo  pozicije sestrinsta po ugledu na razvijene države Evrope i sveta.

Do skorog viđenja na Tari!                                           

 

Beograd,                                                                       Predsednica  UMSTB

12.10.2015.godine                                                       

 

Kompletan program i uslove prijave preuzmite ovde.

Obrazac za prijavljivanje preuzmite ovde.