XV Simpozijum Tara 18.-22.05.2016.

Zdravstvene ustanove

  • Direktori, glavne sestre,
  • Koleginice i kolege, saradnici

Poštovani,

 XV Simpozijum Udruženja medicinskih sestara, tehničara i babica Republike Srbije, koji se  i ovog maja održava na Tari, u Hotelu  „Omorika“,  od 18.-22.05.2016. godine,  ima za cilj da kroz plenarnu tematiku  istakne  doprinos medicinskih sestara  kako u očuvanju i unapređenju zdravlja stanovništva u službi sprovođenja programa društvene brige za zdravlje stanovništva R.Srbije, tako i u procesu dijagnostike, lečenja i rehabilitacije.

Plenarna tematika XV Simpozijuma Udruženja realizovaće se kroz organizaciju dva okrugla stola:

 

I Okrugli sto:

Tema: Javno zdravlje u funkciji sprovođenja programa društvene brige za zdravlje

Moderator: Doc.dr sci med Aleksandar Stefoski, Sekretarijat za zdravstvo grad  Beograd

II Okrugli sto:

Tema: Urgentna stanja u vaskularnim oboljenjima

Moderator: Olivera  Đurović, Specijalna bolnica „Sveti Sava“ Beograd

U svojstvu predavača po pozivu, u okviru plenarne tematike, uvaženi saradnici i naše koleginice nastojaće da istaknu najznačajnije segmente brige o zdravom i bolesnom korisniku zdravstvene zaštite, gde participacija medicinske sestre bitno utiče na postizanje željenih ishoda prevencije, lečenja i zdravstvene nege.

Kroz brojne stručne usmene i poster prezentacije, razmeniće se  iskustva iz stručne prakse sestara i babica  u oblasti prevencije, zdravstveno – vaspitnih intervencija, dijagnostika, lečenja, i zdravstvene nege u  primarnoj zdravstvenoj zaštiti, internističkim i hirurškim  oblastima, pedijatrijskim, stomatološkim, psihijatrijskim i drugim oblastima rada medicinskih sestara i babica.

 Veliki broj prijavljenih učesnika iz zdravstvenih ustanova Republike Srbije kao i zemalja  iz okruženja,  zajedničkim angažovanjem i radom,  animiraće profesionalnu i širu  javnost, da  uz podršku Ministarstva zdravlja i sestrinskih institucija Komore i Sindikata,  timski kreiramo  puteve unapređenja i razvoja naše profesije.

Svečano otvaranje je planirano 18.05.2016.godine u 19:00 u Hotelu „Omorika“.

Očekujemo, da će i medicinske sestre, tehničari i babice iz Vaše ustanove, biti učesnici na XV Simpozijumu UMSTBS, i da će mo tokom stručnog rada Simpozijuma, zajednički  ukazati na značajan doprinos  sestrinsta kao profesije u sistemu zdravstvene zaštite, po ugledu na razvijene države Evrope i sveta.

Beograd,                                                                                  Predsednica  UMSTB

06.04.2016.godine                                                                   Dijana Otašević, s.r.


Kompletan program i uslove prijave možete preuzeti ovde.